9/26/2011

我不喜欢

Pirmoji paskaita. Gramatika. Lektorė - kinė, kalbanti daugiausia kiniškai. Gramatinėms struktūroms pavyzdžius pateikia kiniškai. Aplink sėdintys skuba viską konspektuoti. Kiniškai. Jei kas neaišku, klausia. Kiniškai. Ji, be abejo, atsako. Kiniškai. Beveik visi jau moka kinų kalbą ar bent jos pradmenis. Aš sėdėjau ištįsusiu veidu ir ne klausiausi apie 吗, bet galvojau, kaip čia prie visų neverkti. Šalia sėdinti mergina paklausė, ar gerai jaučiuosi, ir pridūrė, kad atrodau kaip tuoj nualpsianti.

Neabejoju, kad ta gramatika net nėra sunki. Bet KAIP, PO VELNIŲ, SUDĖTI TAISYKLINGĄ SAKINĮ IŠ KVAILŲ PAVEIKSLIUKŲ, KURIUOS MATAI PIRMĄ KARTĄ GYVENIME IR KURIE NETURI NIEKO BENDRO SU JŲ TARIMU?? Writing man tik penktadienį. Štai tau ir basic introduction to simplified chinese.

11 comments :

  1. na jeigu rinkaisi tokį dalyką, reikėjo kažkokius pradmenis dar Lietuvoje gauti! Nelabai ten svarbu dėstytojai, kad nemoki nieko manau;///
    sėkmės :}

    ReplyDelete
  2. jetus, tikiuosi, kad pavyks tau ismokti - visom keturiom uz tave!

    ReplyDelete
  3. Fabulous Berry, o kodėl ne?;D šiaip tai net nežinau, nenorėjau į kokią teisę ar ekonomiką, kur stoja visi, norėjau kažko neįprasto ir galbūt perspektyvaus.
    Mon, visur rašė, kad pradeda mokyti nuo nulio, kad nereikia turėti jokių pradmenų ir t.t., patikėjau kvailelė;D
    neringa, ;*

    ReplyDelete
  4. Tiesiog paklausiau, nes jeigu turi kažkokių ateities planų su kiniečiais ar Kinija, tada valio - tik pirmyn.
    Bet jeigu rinkaisi vien tik dėl to, kad 'o kodėl ne', tai gal gali rasti kažkokį kitą dalyką, kuris bus priimtinas :)

    ReplyDelete
  5. Ne, ne vien dėl to;D tokiu atveju būčiau ėmus ką nors milijoną kartų paprastesnio:)

    ReplyDelete
  6. Tai tada šaunuolė, kad esi užsibrėžus tikslą. Tik pirmyn! ;)

    ReplyDelete
  7. o žinai, ką? vat neklausiau nei kodėl, nei kam, nei vaje vaje - kodėl neturi jokių pradmenų? tik pasakysiu - pavydžiu. baltai. aš irgi "o kodėl gi ne?" įstojus buvau.. ir ne tik dėl to - galvojau, kad gerai seksis. sekėsi gerai. tik buvo ne mano.. ir niekad nebus mano :) o va kalbos toks dalykas, kur neprapuls niekada.. :) todėl giriu ir tapšnoju per petį ;D

    ReplyDelete
  8. mano grupiokė japonų kalbos mokosi, iš pradžių keikės, paskui greit prasilaužė. Manau, tau gali būt kažkas panašaus :)

    ReplyDelete