3/08/2012

proud to be stubborn

Pamenat, katinėliai, kai buvau kone vienintelė, pradedanti mokytis kinų nuo nulio? Kai po paskaitų lektoriai prašydavo pasilikti ir susirūpinę klausdavo, ar sugebėsiu visus pasivyti? Ir kai atsisakiau visų linksmybių ir save paskyriau mokslams dėl to juokingai nepasiekiamo tikslo?

Tenoriu pasakyti, kad niekada niekada nenuleistumėt rankų ir tikėkitumėt savim. Šiandien sužinojau, kad esu tarp 17 geriausiųjų, kurie gaus stipendiją kitiems metams Kinijoje. Va taip va.

18 comments :

  1. saunuole:) kazkaip manau, kad niekas per daug ir nenustebo!;p

    ReplyDelete
  2. Labai labai labai tave sveikinu! Tokie žmonės kaip tu tikrai įkvepia nenuleisti rankų :)

    ReplyDelete
  3. šaunuolė. Labai labai sveikinu :)

    ReplyDelete
  4. Sveikinu! :) man dabar taip pat to labai reiktų :)

    ReplyDelete
  5. Ir kodėl manęs tai nestebina :DDDD Sveikinu, tu to nusipelnei ;)

    ReplyDelete
  6. žvaigždute, šaunuolė tu ! ;*

    ReplyDelete
  7. geras! sveikinimai! saunuole!

    ReplyDelete
  8. Sveikinimai! Kokia saunuole! Man cia sitas irasa slabai laiku, nes as vis nuleidziu rankas. Ruosiuosi IELTS egzaminui, taciau taip nesiseka. Galvojau kad mano anglu kalba yra labai nebloga (na, trys vasaros praleistos UK), bet pasirodo iki akademines kalbos man taip pat toli kaip iki menulio. Aisku, tai kad jau 4metai kaip baigiau mokykla nepadeda :) jokios gramatikos per tuos metus nesu turejusi o tai ryskiai jauciasi :)
    Gal galetum koki komentara/irasa ar siaip patarimu del IELTSó duoti? Laike pazistami vis aiskina, kad reikia perprasti sistema ir bus nesunku...bet kol kas man LABAI sunku. Laiko mazai, zodziu milijonas nezino ir pan. Speju reikejo tau i email'a geriau brukstelt, bet tiek jau to, tebunie tai komentaras. Vienzo, jei tik turesi laiko papasakok kas ir kaip :)

    Ir labai as Tau pavydziu Kinijos! :)

    -M
    xx

    ReplyDelete
  9. Sveikinu sveikinu sveikinu!! Šaunuolė tu, kitaip nepasakysi;*

    ReplyDelete
  10. Sveikinimai! Tikras pavyzdys. :)

    ReplyDelete
  11. Greta, SVEIKINU! Tikiuosi, kad tau ir toliau taip gerai seksis!

    ReplyDelete
  12. Dieve, kaip faina, saunuole tikra esi! sveikinuuuu! ;*

    ReplyDelete
  13. ačiū, širdelės!;*

    -M, visų pirma, nesijaudink. man tas labai labai pakišo koją, ypač per kalbėjimą, nes tiesiogine to žodžio prasme raskos kojos drebėjo, jau nekalbant apie balsą. sistemos iki galo niekas niekada jų neperpras (kad ir rašymui, aš pvz. ruošiaus kaip taisyklinga moksline kalba apibūdint diagramas, nes kiekvienam itelso vadovėly parašyta, kad tokios bus. o mano egzamine buvo palygint dvi lenteles, tad visi iškalti įmantrūs moksliniai išsireiškimai nuėjo perniek). išmok dirbt su tekstais - skim ir scan. žodžių visada bus nesuprantamų milijonas, aš labai dėl jų bijojau, nes žiauriai silpna jaučiaus, bet esmė tame, kad niekas ir nesitiki, kad tu juos žinosi.:) užduoties esmė ir yra suprasti kontekstą net ir nesuprantant kas trečio žodžio, nes key words yra visai kiti. negaišk laiko gilinantis į vieną sakinį ar pastraipą, stenkis permesti tekstą akim ir tiesiog mintyse galvoti, apie ką jis (gali skaitant iškart pasibraukti kokius faktus, kad paskui negaištum laiko ieškant, kai atsakinėsi į klausimus). rašymui yra internete (net youtube) visokių patarimų, kokias frazes įterpti, kad gautum daugiau taškų, stenkis jų panaudoti kiek įmanoma daugiau. rašant reikia glaustumo, neaprašinėk kiekvienos detalės ir prisimink, kad nereikia kūrybiškumo - man tas klaikiai nepatiko, nes labai sunku rašyti taip nuobodžiai apie sausus faktus. kalbant.. ech, kaip jau sakiau, nesijaudink.:) net jei ir užsikirto koks žodis ir nežinai, ką daryti toliau, visvien kalbėk, niekada nenutilk.;D turi įrodyti, kad sugebi išsisukti iš tokios padėties, tad eik aplinkeliais ir galiausiai vis tiek pasakyk, ką norėjai. tyla niekada negalbsti. kai užduoda klausimą, neatsakyk vienu sakiniu, pradėk tiesiog plepėti ta tema. jie ne sėdi ir skaičiuoja klaidas sakiniuose, o nori išgirsti kuo daugiau tavo anglų kalbos.:) daugiau patarimų kaip ir neturiu, juolab, kad ir mano rezultatai mane labai nuvylė, tad kas aš tokia, kad patarinėčiau;D bet kokiu atveju, linkiu sėkmės!! klausk, jei dar kas neaišku:)

    ReplyDelete
  14. Šaunuolė.Didžiausi sveikinimai!

    ReplyDelete